RAS-expo

‘t RAShuys draagt kunstenaars een warm hart toe. Naast de vele creatieve activiteiten die hier plaatsvinden biedt zij kunstenaars vanaf heden nog een podium. Lokale kunstenaars uit Roderesch, Steenbergen en Alteveer e.o. krijgen de gelegenheid om hun werken gedurende drie maanden in ’t RAShuys te exposeren.

Oktober t/m december in onze RAS-expo
Kunstenaar: Deja Koopmans (Beeldend textiel)

Mijn naam is Deja Koopmans en woon Ureterp.  Via Trijntje Hagenauw, nichtje van mij en hier fysiotherapeut ben ik terecht gekomen in het RAShuys, wat ik erg leuk vind.

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door textiel en kleur en heb er mijn beroep van gemaakt. Ik was   docent textiele werkvormen op middelbare scholen. O.a. in Leek. Het scheppen van iets nieuws met tactiele vervormbare materialen blijft mij boeien. Na vele experimenten heb ik mijn huidige vorm gevonden, waar ik me heel prettig bij voel. Schilderen,  borduren, niet textiele materialen toevoegen en dat alles in een niet groter formaat dan 45 bij 40 cm.   Mijn inspiratiebron is de natuur om mij heen.

Voor het overgrote deel werk ik met allerlei soorten textiel en noem mijn werk daarom Beeldend textiel.

Totaal heb ik in de afgelopen 15 jaar  ong. 80 Beeldend textiel op deze wijze gemaakt. Het is arbeidsintensief maar fijn om te doen.  

Mijn Beeldend textiel is te koop . Er is een prijslijst in het Rashuys.  Als u belangstelling hebt zoek dan telefonisch of via mail contact met mij.

Wilt u mijn werk niet aanraken?

 

Deja Koopmans,

Harspit 20,

92467 DV Ureterp.

M: dejakoopmans@gmail.com

F: Beeldend textiel door Deja

T: 0627180214

Ieder kwartaal krijgen één – maximaal drie kunstenaars deze gelegenheid. Dit aanbod bestaat niet alleen uit een expositieruimte. De kunstenaars krijgen ook het aanbod om 1x per maand op een zondagmiddag ’t RAShuys van 13:00 uur tot 17:00 uur open te stellen voor een expositie. Wil iemand dit vaker dan kan dat, wanneer de betreffende ruimte wordt afgehuurd. Kunstenaars van buiten het RASgebied kunnen eveneens gebruik maken van ’t RAShuys als expositieruimte. Zij dienen echter voor iedere openstelling huur te betalen.

De kunstwerken hangen of staan gedurende drie maanden gratis in ’t RAShuys. Dit geeft de kunstenaar(s) enerzijds de kans om zijn of haar werken te tonen en naamsbekendheid op te bouwen. Anderzijds heeft ‘t RAShuys hier voordeel mee, omdat haar bezoekers dagelijks kunnen genieten van mooie en verrassende werken. Wij hechten er overigens wel waarde aan dat duidelijk is van wie de kunstwerken zijn. Naast informatie over de kunstenaar dient er ook informatie te zijn over de kunstwerken en eventuele verkoopprijzen.

Geïnteresseerd in een plekje? Neem contact op met Janneke Ulrich:
06-22826535 | info@rashuys.nl


RAS-exposanten 2020

 • Januari – september:  Teken- en Schildergroep Roden
 • Oktober – december: Deja Koopmans 


RAS-exposanten 2019

 • Januari – maart: Teken- en Schildergroep Roden
 • April – juni: Tekenclub RAS
 • Juli – september: Schildersgroep Leek
 • Oktober – december: Joke Niemeijer

RAS-exposanten 2018

 • Januari – maart: woensdagavondgroep Teken- en Schildergroep Roden

RAS-exposanten 2017

 • Januari  – maart: kunstenares Saskia van den Berg-Jacobi uit Roden
 • April – Juni: kunstenares Alberdientje uit Noordenveld
 • Juli – september: kunstenares Trienke van Kammen uit Buitenpost
 • Oktober – december: kunstenares Annelies de Heer uit Niebert

RAS-Exposanten 2016

 • Juni – september: kunstenares Geerttruida Verschuure uit Roderesch
 • September – December: keramiste Gea Rouw uit Nieuw Roden