RAS-expo

’t RAShuys draagt kunstenaars een warm hart toe. Naast de vele creatieve activiteiten die hier plaatsvinden biedt zij kunstenaars vanaf heden nog een podium. Lokale kunstenaars uit Roderesch, Steenbergen en Alteveer e.o. krijgen de gelegenheid om hun werken gedurende drie maanden in ’t RAShuys te exposeren.

Maart t/m juli in onze RAS-expo
Kunstenaar: Albertus Johannes 

Na 33 jaar in de optiekbranche te hebben gewerkt besloot Albertus Johannes (Leiden, 1949) in 2011 het roer om te gooien en – na veel experimenteren en te ontdekken – abstract te gaan schilderen.

Ik ben een autodidact schilder. De vrijheid die ik tijdens het schilderen ervaar spreekt mij enorm aan. Iedere verflaag die ik aanbreng op het doek inspireert mij om verder
te gaan met een volgende laag. Op die manier ontstaat er al schilderend een bepaalde
structuur. Iedere verflaag vertelt zijn eigen verhaal. Naast acrylverf maak ik gebruik
van verschillende materialen die mijn werk levendiger maken, zoals zand en marmer-poeder. Zo vormt ieder werk een unieke weergave van technieken en materialen, maar ook van mijn gevoelens en emoties die ik tijdens het schilderen ervaar.”

De werken van Albertus zijn vooral levendig en inspirerend. Hij exposeert regelmatig tijdens kleinschalige kunstevenementen, in lokale galerieën en bij sociaal bewogen bedrijven en instellingen in Groningen, Friesland en Drenthe. Van dorpshuis tot kerk en van bibliotheek tot psychologenpraktijk. Ook wordt hij steeds vaker gevraagd om werken in opdracht te schilderen.

Wanneer een van mijn werken u aanspreekt, dan kunt u het natuurlijk direct kopen, maar ook eerst op proef nemen. Want ieder schilderij is heel persoonlijk. Het moet u aanspreken en
in uw interieur passen. Desgewenst schilder ik ook in opdracht. Voor een op maat gesneden advies wat betreft uw wensen qua formaat, kleurstelling(en) en verhouding(en) maak ik het liefst bij u thuis een afspraak. Zo krijg ik een goed beeld van uw interieur op het gebied van
kleurstelling, sfeer, lichtinval en plaats van het werk. Ik vertel u graag meer over mijn werk
en werkwijze. Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met mij op via
info@atelieralbertus.nl of 06 470 54 615.

Ieder kwartaal krijgen één – maximaal drie kunstenaars deze gelegenheid. Dit aanbod bestaat niet alleen uit een expositieruimte. De kunstenaars krijgen ook het aanbod om 1x per maand op een zondagmiddag ’t RAShuys van 13:00 uur tot 17:00 uur open te stellen voor een expositie. Wil iemand dit vaker dan kan dat, wanneer de betreffende ruimte wordt afgehuurd. Kunstenaars van buiten het RASgebied kunnen eveneens gebruik maken van ’t RAShuys als expositieruimte. Zij dienen echter voor iedere openstelling huur te betalen.

De kunstwerken hangen of staan gedurende drie maanden gratis in ’t RAShuys. Dit geeft de kunstenaar(s) enerzijds de kans om zijn of haar werken te tonen en naamsbekendheid op te bouwen. Anderzijds heeft ‘t RAShuys hier voordeel mee, omdat haar bezoekers dagelijks kunnen genieten van mooie en verrassende werken. Wij hechten er overigens wel waarde aan dat duidelijk is van wie de kunstwerken zijn. Naast informatie over de kunstenaar dient er ook informatie te zijn over de kunstwerken en eventuele verkoopprijzen.

Geïnteresseerd in een plekje? Neem contact op met Janneke Ulrich:
06-22826535 | info@rashuys.nl

 


RAS-exposanten 2022

 • Januari – maart:  Susan Valenteijn
 • maart – juni: Albertus Johannes

RAS-exposanten 2020

 • Januari – september:  Teken- en Schildergroep Roden
 • Oktober – december: Deja Koopmans 


RAS-exposanten 2019

 • Januari – maart: Teken- en Schildergroep Roden
 • April – juni: Tekenclub RAS
 • Juli – september: Schildersgroep Leek
 • Oktober – december: Joke Niemeijer

RAS-exposanten 2018

 • Januari – maart: woensdagavondgroep Teken- en Schildergroep Roden

RAS-exposanten 2017

 • Januari  – maart: kunstenares Saskia van den Berg-Jacobi uit Roden
 • April – Juni: kunstenares Alberdientje uit Noordenveld
 • Juli – september: kunstenares Trienke van Kammen uit Buitenpost
 • Oktober – december: kunstenares Annelies de Heer uit Niebert

RAS-Exposanten 2016

 • Juni – september: kunstenares Geerttruida Verschuure uit Roderesch
 • September – December: keramiste Gea Rouw uit Nieuw Roden