RAS-expo

‘t RAShuys draagt kunstenaars een warm hart toe. Naast de vele creatieve activiteiten die hier plaatsvinden biedt zij kunstenaars vanaf heden nog een podium. Lokale kunstenaars uit Roderesch, Steenbergen en Alteveer e.o. krijgen de gelegenheid om hun werken gedurende drie maanden in ’t RAShuys te exposeren.

Oktober t/m december in onze RAS-expo
Kunstenaar: Joke Niemeijer (schildert bij Teken & Schildergroep Roden)

Op de middelbare school kreeg Joke het advies om naar de kunstacademie Minerva te gaan. Helaas is het toch anders gelopen. Op een gegeven moment heeft ze het schilderen weer opgepakt. Eerst realistisch en in olieverf, maar al gauw werden haar schilderijen steeds vrijer en ging ze met acrylverf werken. Er verschenen werken op doek, op board en papier. Meestal maakt ze een serie met een bepaald thema. Dat kunnen abstracte werken zijn, maar ook figuratief en landschappen.

De huidige expositie bestaat uit abstract werk en landschappen die een vrije vertaling van de werkelijkheid zijn. Joke heeft bij diverse kunstenaars les gehad. Op dit moment schildert ze bij de TSR in Roden onder begeleiding van de kunstenaar Jan Kenter. Joke heeft in de loop der jaren diverse exposities gehouden. In augustus nog heeft ze haar meest recente werk bij K38 te Roden geëxposeerd.

Ieder kwartaal krijgen één – maximaal drie kunstenaars deze gelegenheid. Dit aanbod bestaat niet alleen uit een expositieruimte. De kunstenaars krijgen ook het aanbod om 1x per maand op een zondagmiddag ’t RAShuys van 14:00 uur tot 18:00 uur open te stellen voor een expositie. Wil iemand dit vaker dan kan dat, wanneer de betreffende ruimte wordt afgehuurd. Kunstenaars van buiten het RASgebied kunnen eveneens gebruik maken van ’t RAShuys als expositieruimte. Zij dienen echter voor iedere openstelling huur te betalen.

De kunstwerken hangen of staan gedurende drie maanden gratis in ’t RAShuys. Dit geeft de kunstenaar(s) enerzijds de kans om zijn of haar werken te tonen en naamsbekendheid op te bouwen. Anderzijds heeft ‘t RAShuys hier voordeel mee, omdat haar bezoekers dagelijks kunnen genieten van mooie en verrassende werken. Wij hechten er overigens wel waarde aan dat duidelijk is van wie de kunstwerken zijn. Naast informatie over de kunstenaar dient er ook informatie te zijn over de kunstwerken en eventuele verkoopprijzen.

Geïnteresseerd in een plekje? Neem contact op met Janneke Ulrich:
06-22826535 | info@rashuys.nl

RAS-exposanten 2019

 • Januari – maart: Teken- en Schildergroep Roden
 • April – juni: Tekenclub RAS
 • Juli – september: Schildersgroep Leek
 • Oktober – december: Joke Niemeijer

RAS-exposanten 2018

 • Januari – maart: woensdagavondgroep Teken- en Schildergroep Roden

RAS-exposanten 2017

 • Januari  – maart: kunstenares Saskia van den Berg-Jacobi uit Roden
 • April – Juni: kunstenares Alberdientje uit Noordenveld
 • Juli – september: kunstenares Trienke van Kammen uit Buitenpost
 • Oktober – december: kunstenares Annelies de Heer uit Niebert

RAS-Exposanten 2016

 • Juni – september: kunstenares Geerttruida Verschuure uit Roderesch
 • September – December: keramiste Gea Rouw uit Nieuw Roden