Drenthecursus – oriëntatiecursus Drentse taol en cultuur

Huus van de Taol houdt in oktober en november 2018 op de woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur een Drenthecursus in ’t RAShuys. Al vele deelnemers zijn jou voorgegaan. Wil jij ook meer weten over de Drentse taal en cultuur? Meld je dan aan voor deze mooie cursus. 

VEUL BELANGSTELLING CURSUSSEN

De Drenthecursus is een oriëntatiecursus Drentse taol en cultuur. Het is een cursus van acht lessen, die in de streektaol geven wordt an Old-Drenten en Nei-Drenten, maor ook Grunnegers. In de cursus wordt niet allén aandacht geven an de taol, maor der komt nog veul meer op batterij, zoas gewoontes en gebroeken, feesten deur het jaor hen, bestuur en rechtspraak, het ontstaon van de dörpen, netuur en landschap, schrieverij in de streektaol en meziek. 

In een gezellige cursus vol ofwisseling leer ie een bult over dizze underwarpen en leer ie (beter) lezen in de streektaol.

Dizze cursus kost € 55,00 per dielnimmer. 


 

De cursisten die eind 2017 in Nieuw-Roden de Drenthecursus gevolgd hebben, waren zo enthousiast dat ‘t RAShuys de inwoners van Roderesch, Alteveer en Steenbergen ook deze mogelijkheid wil bieden om meer over de Drentse taal, cultuur en geschiedenis te weten te komen. Uiteraard zijn ook inwoners uit andere dorpen welkom.

De cursus kost slechts €55,00 en dat is inclusief cursusboek. Deze cursus is interessant voor zowel echte Drenten, echte Groningers als ook voor nieuwkomers in de provincie Drenthe. Onderwerpen die aan de orde komen zijn vanzelfsprekend de Drentse taal in al haar facetten zoals woordenschat, uitspraak en grammatica, maar er hoeven geen saaie rijtjes woorden of vervoegingen geleerd te worden. Aan de Drentse literatuur en muziek wordt ook aandacht besteed.

Data cursusdagen – woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur
1) 10 oktober
2) 17 oktober
3) 24 oktober
4) 31 oktober
5) 7 november
6) 14 november
7) 21 november
8) 28 november

Aanmelden voor de cursus kan via de activiteitenagenda van ‘t RAShuys of via Huus van de Taol, tel; 0593-371010 of via e-mail: info@huusvandetaol.nl